یکی از فضاهایی که در طراحی داخلی ساختمانها نقش مهمی دارد، فضاهای ورودی و راهروها است. علت آن هم این است که در واقع اولین دید مخاطب از فضای داخلی ساختمان را القا میکند.
همچنین طراحی داخلی راهرو اداری باید به شکلی باشد که فضایی رابط بین بخشهای مختلف داخلی شرکت را فراهم سازد؛ این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است که متاسفانه امروزه کمتر مورد توجه قرار میگیرد. در این مقاله از پادایران قصد داریم شما را با اهمیت دکوراسیون اداری این محیط و مواردی که در طراحی بهتر است رعایت شود، آشنا میکنیم.
اهمیت طراحی داخلی راهرو اداری
از دید داخلی و خارجی، ورودی و طراحی داخلی راهرو اداری و هر خانه باید به وضوح قابل تشخیص باشد و افراد برای یافتن آن نباید دچار سردرگمی شوند. ابعاد فضای ورودی باید متناسب با مساحت کلی خانه بوده و همچنین فضای آن در اندازهای باشد که بتوان در دکوراسیون آن یک جاکفشی در آن قرار داد. اما در بهترین شرایط، طراحی داخلی راهرو اداری باید به نحوی باشد که بتوان در همان ابتدا، دسترسی به فضاهای عمومی و خصوصی اداره را از هم جدا کند.
ابعاد راهرو و ورودیها
راهروها در طراحی دکوراسیون اداری فضاهایی هستند که عموماً عرض کمی دارند و متناسب با آن، طول بیشتری دارند. مساحت راهروها در ساختمانها ۱۰ تا ۱۲ درصد از مساحت کل را شامل میشود. به طور کلی عرض راهرو باید بیشتر از ۱ متر و ۲۰ سانتیمتر و کمتر از ۱ متر ۵۰ سانتیمتر باشد. این عرض میتواند با توجه به طراحی داخلی راهرو اداری و ساختمانها بیشتر نیز در نظر گرفته شود؛ در خصوص اندازه طول راهرو و ورودی باید بگوییم که طول راهرو نباید بیش از حد زیاد باشد؛ زیرا باعث احساس ناخوشایندی خواهد شد.
در طراحی داخلی راهرو اداری به چه نکاتی توجه کنیم؟
در طراحی داخلی راهروهای اداری، رعایت نکات زیر میتواند به بهبود زیبایی و عملکرد فضا کمک کند:
- استفاده از پارتیشنهای اداری: برای تفکیک بهتر فضاها میتوان از پارتیشنهای اداری استفاده کرد. این پارتیشنها میتوانند از جنس شیشه، چوب یا ترکیبی از هر دو باشند.
- پارتیشن دوجداره برای عایق صدا: اگر کاهش صدا از اهمیت بالایی برخوردار است، استفاده از پارتیشنهای دوجداره یک گزینه عالی است. این نوع پارتیشنها علاوه بر جداسازی فضا، به کاهش انتقال صدا کمک میکنند.
- افزودن لوازم دکوری: استفاده از کمد و کتابخانههای دیواری، گلدانهای کوچک یا گل و گیاههای طبیعی میتواند به راهرو جلوهای مدرن و زنده ببخشد.
- وجود کانتر اداری در ورودی: نصب یک کانتر اداری در بدو ورود به راهرو از ضروریات است. این کانتر میتواند برای خوشامدگویی به مراجعین و ارائه اطلاعات استفاده شود.
- فضای انتظار با مبل و صندلی: طراحی فضایی برای انتظار با استفاده از مبلهای اداری یا صندلیهای انتظار شیک و راحت در راهرو، راحتی مراجعین را تضمین میکند.
- فرش و موکتهای مدرن در راهروها و ورودیها: استفاده از فرشها با ابعاد و رنگ مناسب علاوه بر اینکه باعث زیبایی در محیط و فضای راهروها میشود، گرما مناسبی به محیط میبخشد.
- نورپردازی مناسب: نورپردازی در راهروها و ورودیها به طور کلی به دو بخش تقسیم می شود. بخش اول، نورپردازی عمومی برای تأمین نور و روشنایی محیط و بخش دوم، نورپردازیهای تزئینی یا موضعی که جهت تأکید و شاخص کردن عناصر طراحی مثل مجسمهها، به کار میرود.
- استفاده از دربهای رنگی برای تزئین راهرو: اگر طراحی مدرن را برای دکوراسیون خود انتخاب کردهاید، میتوانید از دربهای رنگی که بسیار مورد توجه مخاطب قرار میگیرد، استفاده کنید. دربهای رنگی که به راهروها باز میشوند، دیوار راهروها را از یکنواختی و تک رنگی خارج میکند.
این نکات باعث میشود فضای راهرو اداری، علاوه بر عملکرد بهتر، ظاهری حرفهای و جذاب داشته باشد.
جمع بندی
همانطور که گفتیم، معماری طراحی اداری باید به گونهای باشد که راهرو بخشهای مختلف یک اداره، شرکت و ساختمان را تفکیک کند. حتما برای طراحی و تزیین راهرو خود، حداقل یکی از موارد بالا را رعایت کنید تا فضا برای مخاطب جذاب باشد. در پایان پیشنهاد میشود برای دریافت اطلاعات تکمیلی و مشاوره دکوراسیون داخلی اداری با پادایران تماس حاصل فرمایید.